OLD COWS           
Van Toen - Voor Nu -  Voor De Toekomst                     

25-01-2017 : Ach ja, waarom ook niet, vroeg ik me af toen ik al vrij lang na had zitten denken of ik nou wel of niet een nieuw hoofdstuk toe zou voegen aan de al bestaande. Ik had per ongeluk nauwelijks iemand om me heen die ik om raad of advies kon vragen en dus was ik geheel en al op mezelf aangewezen en kwam ik tot de weloverwogen conclusie … Ach ja, waarom ook niet.

Want, nadat ik maaaaaaandenlang met allerlei andere zaken bezig was geweest, waaronder de uiteindelijk voorlopige completering van het publiceren van alle gegevens over de overledenen op het protestantse kerkhof, kon ik ten lange leste toch weer de routine op pakken, die ik lang geleden ‘even’ op een -te- ver zijspoor had geparkeerd. Namelijk het proberen om alsnog de registratie te voltooien van geboorten, nadat de digitale geboorteakten van Dreumel ineens met 10 extra jaren uitgebreid waren geworden. Ineens niet meer slechts tot en met 1902 maar tot en met 1912.

Een uitdaging mag ik best stellen, om ze allemaal weer 1-voor-1 te lezen … uit te knippen per akte … in het persoonlijk dossier te plakken van de ouders en … een nieuw persoonlijk dossier aanmaken met de akte erin voor elk nieuw Dreumelnaartje of Dreumelnaresje.

En nog maar slechts twee avonden heb ik gevuld met deze registratie en daar heb je het alweer … je komt een akte tegen waarop je ineens iets opvalt, wat je niet zomaar voorbij wilt laten gaan. Daarvoor is het net even te apart. En dus kom je op de gedachte om daar een apart hoofdstukje voor te gaan aanmaken. Want stel je toch eens voor dat er nog meer akten revelaties gaan komen. En vindt u –als u op dat hoofdstuk klikt- het allereerste voorzichtige verhaaltje dat ik gewijd heb aan een anders dan anders akte.

Puur op goed geluk heb ik dit hoofdstuk het licht doen zien, want het nu al zo snel vinden van een revelatie-akte wil nog geenszins zeggen dat er ooit nog volgende zullen volgen. En zou het zomaar kunnen dat het hele hoofdstuk gevuld wordt met louter dit ene verhaaltje.

Maar ik waag het er gewoon op. Ten slotte … m’n eigen websitetje, dus wie doet me wat.

Plezier wens ik u toe met de vrolijke, en mogelijk andere emoties met andere, revelatie-akten. Voor zover ik ze weet te traceren!