OLD COWS           
Van Toen - Voor Nu -  Voor De Toekomst                     

Ongelofelijk veel boeken heb ik al bekeken, op zoek naar alsmaar gegevens die overeen zouden kunnen komen met het of een onderwerp waar ik een verhaal over aan het opstellen ben. Of over op wil gaan stellen. Wonderbaarlijke boeken die zoal –vaak- niet opleveren wat ik graag zou willen, toch telkens weer uitermate frapperen en verwonderen. Al was het alleen al door het schier eindeloze aantal bladzijden waar ze uit bestaan.

Maar dat is vaak niet het enige waardoor ze opvallen en speciaal zijn. Vaak worden ze ook nog voorzien van afbeeldingen die getuigen van wat de tekst je probeert te vertellen. Ook toen al was het overduidelijk … een afbeelding spreekt duidelijker dan hele bladzijden met tekst.

Graag maak ik u er op attent dat ook deze titel 'Beelden in het verleden' inmiddels een hóófdstuk-titel is geworden, omdat er ondertussen ook andere verhalen -en met name afbeeldingen- aan toegevoegd werden. Als U klikt op 'Beelden in het Verleden' in het linker menu, dan verschijnen de overige verhalen. Op dit moment (28-09-2016) nog maar één extra verhaal, maar dat zullen er mettertijd meer worden, dat kan ik u nu al verzekeren. Als u HIER klikt wordt u trouwens direct door gelinkt naar dat ene andere verhaal 'Mechanical Master Pieces'. 

Ik wil graag een aantal van deze afbeeldingen hier met u delen. Niet omdat ze altijd gerelateerd zijn aan een Dreumels onderwerp (vaker niet dan wel), maar gewoon omdat ze speciaal zijn. Omdat ze ruwweg een eeuw of langer geleden gemaakt werden … omdat er ongelofelijk veel tijd aan besteed werd, toen alles nog met de hand gedaan werd ... en 'alles' nog bedacht en uit gevonden moest worden ... en er toen blijkbaar al visionairs waren die de wereld voor altijd in afbeeldingen trachten te vangen … fascinerende beelden en teksten … aangrijpende afbeeldingen en niet onvaak ook best schokkend. Bij elk nog te openen oud gedigitaliseerd boekwerk is het iedere keer weer een verrassing of er 'plaatjes' in staan, want dat zie je niet aan de buitenkant. Daarvoor moet je soms, als bij onderstaand boekje,  zomaar even 1105 pagina's door scrollen. Waarvoor Delpher.nl trouwens all mogelijke opties biedt. 

 Klik op de onderstaande afbeeldingen voor een vergroting.