OLD COWS           
Van Toen - Voor Nu -  Voor De Toekomst                     

Zijn geboorteakte.

En ja ... zijn overlijdensakte direct daaropvolgend.  Slechts die jaren zaten er ertussen.


En het is ook al honderd twee en twintig jaren geleden dat Hendrik Schrijvers werd begraven, op ...

En elke keer als u die kalendertjes onder aan elk individueel verhaal over de overledenen ziet langs komen, vraagt u zich natuurlijk ernstig nagelbijtend af hoe ik dat toch doe. 

Of wellicht vraagt u zich dat helemaal niet af. 

Wellicht zelfs ziet u die kalendertjes niet eens langs komen, omdat u deze site niet bezoekt. 

Tja, dan is het vrijwel onbegonnen werk om er een korte verklaring over te geven. Maar desondanks ...

Ik heb via het contactadres van de Datum.nl site aan de eigenaar en maker van deze kalenders gevraagd of ik deze aangepaste kalendertjes mocht gebruiken. Wellicht dat 1 der komende dagen of zelfs weken zijn goed- of afkeuring ineens op m'n digitale deurmat zal vallen, maar vooralsnog heb ik niets ontvangen. Ik loop het risico dat ik ze er ooit eens gezwind allemaal ineens af moet halen, maar vooralsnog ... 

... maak ik een screenshotje van de dag in kwestie, die overeen komt met de dag waarop de overledene werd begraven. Op het origineel staat ook elke keer een reclame-melding en die verwijder ik terstond met het Paint-programma. Ik kopieer wat dan over blijft naar een Power Point pagina, zet er een schaduwrand om heen en maak wéér een screenshot, nu van het aangepaste kalendertje mèt die schaduwrand en sla die op in het website-dossiertje dat ik van elke overledene aan leg. Met het website-builder programma van Strato importeer ik die afbeelding dan in de tekst die ik over elke overledene schrijf en dan staat het telkens onderaan elk verhaal.

Ik sla die kalendertjes op in Power Point en kan ze dan makkelijk en vrij lukraak op een digitale stapel 'gooien', want de kans dat ik ze nog een keer nodig heb is erg klein. Maar voor het geval dat tóch ooit nof eens nodig mocht zijn, heb ik ze nog, ook al liggen ze allemaal op een digitale hoop. En als ik nu een screenshotje maak van die hoop, dan zie je dit ... dan weet u dat tenminste. Helemaal onderaan rechts herkent u het kalendertje, dat ik zojuist heb gebruikt onderaan het verhaal van Hendrik Schrijvers.