OLD COWS           
Van Toen - Voor Nu -  Voor De Toekomst                     

Ondertussen heb ik netjes een antwoord gekregen van Strato, naar aanleiding van mijn vraag waarom ik een paar dagen geleden ineens geen nieuwe map kon aanmaken. Ik maak voor ieder individueel verhaal een aparte map aan, zoals je dat ook op een computer doet, als je de verschillende onderwerpen goed uit elkaar wenst te kunnen houden. Dat gebeurt op de achtergrond van deze website precies zo. Nu was het euvel gelukkig al verholpen vóór Strato kon antwoorden en dus was ik alweer geheel tevreden en had mijn nieuwe map 'Saillant Dreumel - 26' al aan kunnen maken. 

Daar heb ik zojuist de 'hele' afbeelding van 1859 in op geborgen en daaruit wordt die zo dadelijk weer opgehaald, zodat ik die hieronder in z'n 'geheel' aan u kan laten zien. Laat ik dat maar snel doen. Maar niet eerder dan nadat ik u verteld heb dat Strato me -en dat ook op mijn verzoek- heeft laten weten dat ik tot nu toe een slordige 170 verhalen heb aangemaakt op deze website. Hetgeen tot mijn vreugde nog (maximaal aantal=) 1000 minus 170 = 830 lege bladzijden open laat voor nieuwe verhalen. Ik kan met deze website nog vele jaren door, als ik probeer in te schatten hoeveel verhalen ik nog op deze site kwijt wil en kan.

Maar hier is 'ie dan. De 'complete' afbeelding van 'alle' berichten over Dreumel, die in dat jaar de krant wisten te bereiken.   


En direct daarop volgend ook maar het 'hele' jaar 1858. Wel iets uitgebreider dan 1959, maar ik ben er niet in het minst van buiten adem geraakt. Jammer genoeg!


Ik zou echt heel graag langere afbeeldingen willen kunnen samen stellen over belangrijke Dreumelse gebeurtenissen, die uitgebreid aan de orde komen in vele verschillende kranten. Die hoop had ik ook weer toen ik aan 1857 begon ... en er een klein uurtje later geheel mee klaar was !! En die hoop ijdel bleek te zijn. Ik laat u dit jaar maar gelijk aanschouwen, dan kunt u zich een beetje samen met mij enigszins teleurgesteld voelen.


Zou 1856 verbetering teweeg brengen?

Nee, helaas ... niet echt!


Ik heb in dit deel 26 speciaal deze periode gekozen (1859 tot en met 1856), omdat ik verwachtte en verwacht dat 1855 wel eens een jaar zou kunnen worden en zijn waarin best veel berichten over Dreumel en de watersnood in de kranten zouden kunnen verschijnen. Het hangt van het aantal van die berichten af of ik in het volgende deel (27) 1855 nog combineer met andere jaren of niet. Ik ben nu de berichten uit 1855 aan het verzamelen en dat zijn er al meerdere keren méér dan in de afgelopen jaren. Dus wellicht behandel ik 1855 wel als enig jaar in deel 27. Nog even het zoeken van berichten in 1855 afronden en dan valt daarover het definitieve besluit.

Deel 26 kan en ga ik hier al afsluiten.