OLD COWS           
Van Toen - Voor Nu -  Voor De Toekomst                     

Goeie genade, slaak ik dan maar eens. Velen hebben mij al ooit en meerdere keren verteld dat hoe langer een verhaal wordt of is, des te minder interesse hebben lezers, en lezeressen evenzo, om het gehele verhaal te lezen. Ze zullen er zelfs nauwelijks aan beginnen als ze zien hoe lang het is, vertrouwde menigeen me al toe, in het overtuigde idee me goede raad te verschaffen. En mogelijk zelfs hopend dat ik goede raad zeker niet in de wind zou slaan en er mijn toekomstige activiteiten op aan zou passen.

Ik schat, puttend uit mijn geheugen, dat een van de eersten die me zulks al vertelde een leraar op de ULO was. Het zou meneer Daaleman (Leraar Nederlands) hebben kunnen zijn, of meneer Hoekstra, die ons de Engelse taal probeerde aan te leren. Maar het is dus al geruime tijd geleden dat me die goede raden ter oren kwamen en tot op heden heb ik weliswaar mijn uiterste best gedaan om daar gehoor aan te geven. Edoch, tevergeefs moet ik dan toch eindelijk maar eens durven bekennen. En daar dan ook maar gelijk aan toevoegen dat dat patroon ook niet meer zal gaan veranderen, is mijn vol overtuigde verwachting voor de komende decennia. Veel mensen lezen immers toch ook duimendikke boeken !! Over lange verhalen gesproken.

En alhoewel ik had verondersteld dat het me deze keer, met dit verhaal, een beetje zou kunnen gaan lukken, maakt het zeer grote aantal krantenknipsels, dat digitaal telkens hun opwachting blijft maken, het onmogelijk om daar ook nu gehoor aan te geven. Ik zou velen tekort doen als ik knipsels niet zou meenemen in de gestage file van berichten, puur om het verhaal dan maar nood gedwongen kort te houden. Ook dat gaat dus niet lukken.  Alleen de afbeelding al die ik u hieronder zal laten zien is een jpeg-bestand'je' van bijna 11 Mb groot. 

Hier is 'ie.


Ik denk dat het zeker niet onverstandig is als ik het jaar 1933 verder in dit deel (3) af maak en dan wederom met een nieuw deel zal beginnen. Het streven was ooit om 'Dreumel in het nieuws' te verslaan vanaf 1850 tot en met 1950 (en dan àchteruit) en er is eigenlijk niets aan dat streven veranderd. Uiteraard ben ik me ondertussen, en al weken doende, al vanaf enige tijd geleden gaan realiseren dat het een nogal omvangrijker taak is dan ik me ooit had kunnen bedenken toen ik dit voornemen voor het eerst op de helling zette. Maar aan dat idee ben ik nu wel heel aardig gewend geraakt en als er verder geen onoverkomelijke obstakels mijn pad zullen kruisen, dan zet ik deze exercitie gewoon voort. 1933 Blijkt een jaar te zijn waarin Dreumel uitvoerig de journalisten bezig heeft gehouden. Hieronder nog meer 1933-nieuws.

Zo, de laatste krantenknipsels uit 1933 over Dreumel en niet al te verre omstreken. 


Slot van Saillant Dreumel - Deel 3.

Als u eerdere delen wilt bekijken, of zelfs lezen, klik HIER voor deel 2.

En HIER voor deel 1.