OLD COWS           
Van Toen - Voor Nu -  Voor De Toekomst                     

 

    

==================================================================================

ATTENTIE : Strato (mijn website-zelf-bouw-provider) heeft in al haar, voor mij totaal onbegrijpelijke wijsheid, besloten om, geheel éénzijdig, per 4 oktober 2017 met de 'Template', waar deze website op gebaseerd is, te STOPPEN. Met als reden dat een aantal templates, waaronder deze ... quote "niet responsief zijn en dus niet geschikt zijn voor weergave op mobiele apparaten, zoals een smartphone of tablet.-unquote ".  Deze website zal, althans beweert Strato, wel beschikbaar blijven,  zolang als ik geen andere template kies. Dat was ik overigens al nooit van plan en nu al helemaal niet meer. 

Het is, zo bleek vandaag (17/9/'17), ook NU al niet meer mogelijk om nieuwe verhalen te produceren, laat staan publiceren.  

Ik ga me uitgebreid beraden wat me te doen staat om toch gestalte te kunnen blijven geven aan mijn verhalen, die nog lang niet 'op' zijn, eerder het tegendeel. Er zijn er nog massaal veel te verzinnen en op te stellen en het is zeker mijn ultieme plan om daarmee door te gaan, waar en hoe dan ook. 

Het kan wel  'even' duren eer ik zodoende weer in de lucht ben met een nieuwe manier om mijn verhalen publiek beschikbaar te maken. 

Waarschijnlijk is (t.z.t.) het Dreumelse weekblaadje de meest geschikte methode, om e.e.a. kenbaar aan U te maken. 

Ik heb Strato uitvoerig op de hoogte gebracht van mijn gevoelens over deze ontwikkelingen.

 

Geduld is een schone zaak. 

=================================================================================== 

HOME

Uiteraard een kennismaking met deze site en de gegevens waar ik over beschik, die deze site mede mogelijk hebben gemaakt en gaande houden. Op deze pagina ook een zoekfunctie en mijn email adres(sen), indien u mij iets wilt laten weten.

Klik HIER voor deze pagina.     

VERHALEN-WIJZER & Nieuw

Op deze pagina wordt in het kort de inhoud uitgelegd van alle verhalen. En door middel van klikken op een 'link' kunt u direct naar een specifiek verhaal.

BEELDEN IN HET VERLEDEN.

Vaak worden oude boeken ook voorzien van afbeeldingen die getuigen van wat de tekst je probeert te vertellen. Ook toen al was het overduidelijk … een afbeelding spreekt duidelijker dan hele bladzijden met tekst. Ik laat u graag deze afbeeldingen zien, die in de meeste gevallen en zeer waarschijnlijk niets met Dreumel te maken hebben. Maar wel met de wereld waarin we toen leefden. Kijk HIER voor deze verhalen en afbeeldingen. 

KIEKJES KIJKEN.

Soms en best wel iets vaker komt het voor dat het niet duidelijk is wat we ergens lezen of zien. In teksten worden woorden gebruikt die we niet -meer- herkennen of op foto's staan personen die we ook niet -meer- kennen. Of je kent een taal niet om een document te kunnen vertalen. Dan is het goed om anderen te vragen of zij er meer van weten. Daarvoor is deze pagina in het leven geroepen. Klik HIER voor deze verhalen.

VERSCHEIDENHEDEN (Opmerkelijkheden).

Specialere verhalen over specialere akten en gebeurtenissen, opvallend tussen alle andere. Klik HIER voor deze opmerkelijke verhalen.    

AKTEN REVELATIES.

Een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Om plaats te maken voor verhalen die voortkomen uit akten die net even anders zijn dan de meeste anderen.

 

  ALLE NIEUWE VERHALEN OF TOEVOEGINGEN WORDEN HIERONDER BESCHREVEN  

 

10 SEPT-'17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 11K-Overlijdensakten- 1921 : Best weer een aardig uitgebreid verhaal geworden. Ook omdat ik verkozen heb om krantenartikelen van het betreffende jaar er aan toe te voegen. Voor het eerst in lange, lange tijd geen levenloos geboren kinderen! Wèl een Pro Ecclesia et Pontifice onderscheiding. In Goud !! Klik HIER voor dit verhaal.

10 SEPT-'17 - 150 Jaar Provinciale Noordbrabantsche en ‘s Hertogenbossche Courant : Alle 56 bladzijden -deels in kleur!!- van deze jubilerende krant op de site geplaatst. Best veel en erg nauwkeurig werk, maar het resultaat is m.i. goed gelukt. Even terug in de tijd, 1921 om precies te zijn. Veel bekende (firma-)namen die inmiddels het veld hebben moeten ruimen. Klik HIER voor deze speciale aflevering van 'Beelden in het Verleden'.  

9 SEPT-'17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 11J-Overlijdensakten- 1920 : Het verwerken van de gegevens die 1920 voor me in petto had, hebben niet veel speciale anekdotes opgeleverd. Toch heb ik met opperste verbazing kennis genomen van het absolute record dat werd gevestigd, met betrekking tot de tijd die het kan duren tussen iemand's overlijden en de registratie daarvan in het Dreumelse dodenregister. En toch weer een nóg dieper dieptepunt waar -tot nu toe- slechts één echtpaar mee te maken kreeg, met betrekking tot levenloos geboren kinderen. Vreselijk !! Klik HIER voor deze drama's, want dat zijn het!  

29 AUG-'17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 11I-Overlijdensakten- 1919 : Alles is weer gecontroleerd en aangepast daar waar nodig. Het zou zomaar kunnen dat ik per verhaal één jaartal zal blijven uitwerken. Dat bevalt me wel en het is ook ietwat minder gecompliceerd en minder tijdrovend om het op de website te plaatsen. U merkt daar gelukkig niets van, maar voor mij levert het één jaar per verhaal scenario wel voordelen op. In dit verhaal ... een levenloos geboren tweeling ... 89 jaar geworden ...  af en toe zien we iets van de burgemeester, maar veel meer van de gemeentelijk secretaris ... Klik HIER voor alle sappige details. 

20 AUG-'17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 11H-Overlijdensakten- 1918 : Prachtige gezinsfoto's van een aantal personen, die genoemd worden in dit verhaal. Plus het meest trieste gebeuren in één familie, dat ik tot nu toe ben tegen gekomen. Plus mogelijk een zieke kastanjeboom op het protestantse kerkhof ? En een gaan en komen van gemeentelijk secretarissen. En een eerst langdurig zieke, en nu weer herstellende, burgemeester Gerrit van Eijseren. Veel te lezen. Geniet en klik HIER voor dit toch weer speciale verhaal. Volgens mij althans.

13 AUG-'17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 11G-Overlijdensakten- 1917 : Ooit van een 'Akte van Bekendheid' gehoord? In dit verhaal, dat alleen over 1917 gaat, een uitleg en verklaring. Weten wat er over Dreumel, een eeuw geleden, in de kranten werd geschreven? Weten welke Dreumelnaar zich in 1917 schaarde bij het illustere gezelschap (7 leden slechts) alleroudste (en overleden) Dreumelnaren ooit? Klik HIER voor dit verhaal. 

6 AUG-'17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 11F-Overlijdensakten- 1915-1916 : Het heeft even geduurd, maar augustus is nog maar amper begonnen. 1916 Heb ik uiteindelijk ook in een definitief jasje gestoken en als u HIER klikt kunt u het hele relaas over 1915 & 1916 lezen.  

AUG-'17 - Wel en Wee van de Protestantse Kerk : Het zojuist afgeronde verhaal over de kerk, waar ik zoveel mee op heb. Het iets eerdere 'wel en wee' verhaal, zie hier vlak onder, moest derhalve eerst ter perse verschijnen om dit meest recente verhaal wat achtergrond en extra cachet te verschaffen. Er zijn weer enkele renovatie werkzaamheden aan de kerk verricht, waar dit verhaal bondig verslag van doet. Noodzakelijke werkzaamheden, die naar alle waarschijnlijkheid in de niet zo heel verre toekomst herhaald zullen moeten worden, aangezien nu slechts tot een hoogte van een twee/drie meter werd gerenoveerd, daar waar absoluut noodzakelijk. Geheel ter beoordeling van de mensen die er verstand van hebben uiteraard. Klik HIER voor dit verhaal, een staaltje van vakmanschap. Niet dit verhaal,  maar de uitgevoerde werkzaamheden! 

JUL-'17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 11F-Overlijdensakten- 1915-1916 : Op het randje van juli 2017, de eerste helft van dit verhaal, dat zich richt op de Dreumelse akten van overlijden in 1915. De rest van dit verhaal (1916) zal in augustus ('17) gepubliceerd worden, dat beloof ik u. Grote niet te voorziene problemen en obstakels daar gelaten uiteraard. Klik (op) HIER om het eerste deel van dit verhaal te lezen. 

JUL-'17 - Wel en wee van de Protestantse Kerk : Een al lang geleden geschreven verslag over de renovatie van het uurwerk en de haan van de toren van deze Protestantse (Nederlands Hervormde) kerk. Een herhaling van dit verhaal -dat al in eind 2012 verscheen op de website van 'Tremele.nl'- achtte ik op deze 'nieuwe' website nodig, om een goede aansluiting te vinden op vervolg verhalen die over deze kerk gaan. Er is een vervolg verhaal in de maak, maar publicatie kan nog wel even duren. Maar vooralsnog, klik HIER voor dit eerste verhaal. 

JUL-'17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 11E-Overlijdensakten- 1913-1914 : Het complete verhaal is nu ... compleet. Klik HIER voor het 1913-1914 verhaal.

JUL-'17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 11E-Overlijdensakten- 1913-1914 : Weer een week voorbij en ja hoor, daar is de publicatie van 1913. 1914 Laat nog even op zich wachten, maar lang zal het niet duren. Wéér een weekje, verwacht ik. 1914 Is nog even onderhevig aan 'lopende werkzaamheden', maar het 1913-verhaal kunt u alvast lezen als u HIER op klikt.  

JUL-'17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 11D-Overlijdensakten- 1911-1912 : Het complete verhaal is nu ... compleet. Klik HIER voor het 1911-1912 relaas. 

JUL-'17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 11D-Overlijdensakten- 1911-1912 : Halfweg het 1911-verhaal overkwam het me dat het nog lang niet complete verhaal al werd gepubliceerd omdat ik op een fout knopje had geklikt. Dus nu hier de vermelding van het 1911 verhaal, waaraan het 1912 deel nog toegevoegd moet worden. Maar langzaam aan, dan breken de lijntjes minder snel, of zelfs niet. Klik HIER voor het eerste deel van het 1911-1912 verhaal.

JUN-'17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 11C-Overlijdensakten- 1909-1910 : Deze twee memorabele jaren zijn ook alweer klaar. Voor alle details ... klik HIER voor het volledige relaas over deze twee jaren.

JUN-'17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 11B-Overlijdensakten- 1907-1908 : Dit hoofdstuk-deel is inmiddels ook geheel verwerkt en de daarbij behorende persoon-gebonden verhalen staan online en zijn helemaal gecorrigeerd en volgens mij leesbaar. Klik HIER voor dit deel 11B. 

MEI-'17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 11A-Overlijdensakten- 1905-1906 : Na een, langer dan verwacht, onderbreking, om er achter te komen vanaf wanneer van der GieSen met één S moest worden geschreven en niet langer meer met twee, gaat de 'Never Ending Story' van de akten -in  dit geval- van overlijden weer gesmeerd, doorlopend en gestaag verder. Met in het deel over 1905 een aantal bidprentjes, waarvoor ik Bea van Leur vooral hartelijk moet en wil bedanken. Klik HIER om de details te kunnen lezen.

MEI-'17 - Deel 2 - Giesen, van der ..., met 1 S of 2 SS-en? : En zo is er met het voltooien van deel 2 een voorlopig eind gekomen aan de verslaggeving over mijn stamboom en die van de vele anderen, die ik familie mag noemen.  Prachtig om zo de familiegeschiedenis van zo dichtbij veel beter te leren kennen. De Vaart der Volkeren komt hier letterlijk in beeld. Als u -ook- dit tweede deel wilt lezen, klik dan HIER.

APR-'17 - Deel 1 - Giesen, van der ..., met 1 S of 2 SS-en? : Niet zo heel lang geleden, op een onverwacht moment, kreeg ik de vraag voorgelegd wanneer 'van der Giesen' die dubbele S is kwijt geraakt en vervolgens  altijd met een enkele S behoort te worden geschreven. Het antwoord kon ik op dat moment niet geven, maar er zijn sinds opzienbarende en behoorlijke vorderingen gemaakt, om die vraag accuraat te kunnen beantwoorden.  Klik HIER voor het eerste deel van deze ontboezemingen. 

APR-'17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 11 : Het eerste van veel delen, die 'akten van overlijden' als primaire bron van informatie hebben. Nu begonnen met 1904, aangezien eerdere jaren al verwerkt werden in verlopen jaren. Uiterst opvallende overlijdensakten maken een aanzienlijk deel uit van dit jaar. Klik HIER om -ook- deze te lezen. 

APR-'17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 10C : Het derde en slotdeel, waarin alle nog resterende Dreumelse huwelijkstoestemmingsakten aan u worden voor gelegd, vanaf 1926 tot en met 1932. Relatief weinig akten in verhouding met het aantal jaren, maar het bekijken zeker weer waard. Klik HIER voor dit deel.

APR-'17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 10B : Het tweede deel, dat geheel gewijd is aan huwelijkstoestemmingsakten, is klaar. Gaat deel 10A over de periode 1913 tot en met 1919, deel 10B geeft de akten weer gedurende de periode 1920 tot en met 1925. Méér van hetzelfde lijkt het, maar dat is niet waar. Het zijn iedere keer andere mensen en andere levens. Klik HIER voor hun mooie momenten in dit tijdgewricht.

APR-'17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 10A : Een prachtig Scrabblewoord, mocht u er naar op zoek zijn ... Huwelijkstoestemmingsakten ... Ik vertel u er in dit verhaal veel meer over. Klik HIER voor alles wat daarover te vertellen is, althans voor zover ik heb kunnen verzamelen.

APR-'17 : Toevoeging aan deel 8 van deze reeks Akten revelatie verhalen : Ik heb me voorafgaand aan deze toevoeging herhaaldelijk afgevraagd waarom ongetrouwde Dreumelse vrouwen plots in Heerlen hun kind baarden. Nu weet ik het. Ongeveer halverwege deel 8 (klik HIER) heb ik daar meer over geschreven.

APR-´17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 9 : Huwelijksbijlagen (1923 t/m 1932) met regelmatig, tot nu toe, geheel onbekende informatie, die weer ander en helderder licht doet schijnen op personen en gebeurtenissen. Met soms als gevolg een 180 graden ander inzicht over zo een gebeurtenis of persoon. Verhelderend.  Klik HIER voor dit verhaal dat zich geheel op één bladzijde heeft verzameld.

MRT-´17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 8 : Tja, aan alle moois komt ooit een eind en dat is nu helaas het geval met de beschikbare digitale huwelijks- en scheidingsakten die over Dreumelnaren en -naressen gaan. Het laatste verhaal over déze akten (1931 en 1932) kunt u lezen door HIER te klikken.

MRT-´17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 7 : De verhalen achter de huwelijksakten van 1929 en 1930.  Niet zo uitbundig, noch omvangrijk, als wel eerder, maar wie maalt er om. Als u ze wilt lezen, klik HIER.

MRT-´17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 6 : Huwelijken in de jaren 1927 en 1928. Aparte(re) verhalen, die telkens weer opduiken. Klik HIER voor deze anekdote. 

MRT-´17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 5 : Huwelijken in de jaren 1925 en 1926. Méér dan verwacht, even verrassend als tot nu toe bijna elke keer weer. Klik HIER voor dit verhaal.

MRT-´17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 4 : De jaren 1923 en 1924 (Huwelijken) zijn nu ook integraal geregistreerd. De eerste twee jaren van een reeks van 10 met de digitale huwelijksakten vanaf 1923 tot en met 1932. Nog een aantal jaartjes te gaan derhalve. Klik HIER voor deze eerste aflevering over deze Dreumelse huwelijksakten.

MRT-´17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 3 : Het jaar 1912 (Geboorteakten van Dreumel) is afgesloten. Het laatste digitale jaar dat openbaar beschikbaar is, is geheel geregistreerd en alle opvallende (Geboorte-)akten worden nog een keer speciaal in dit verhaal op het podium geroepen. Klik HIER voor dit verhaal.

FEB-´17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 2 : Het jaar 1911 kwam onder de registratie-hamer en ook gedurende dit jaar waren er toch weer enkele speciaal te belichten akten. Klik HIER voor deze opvallende akten.

FEB-´17 - Akten revelaties : Memorabilia - Deel 1 : Het jaar 1910 kwam onder de registratie-hamer en ook gedurende dat jaar waren er toch weer enkele speciaal te belichten akten. Klik HIER voor deze opvallende akten.

FEB-´17 - Akten revelaties : Een Raar Jaar. De Dreumelse geboorteakten van 1909 zijn aan de orde geweest en er zijn enkele opvallende gebeurtenissen die in eerdere jaren niet, of minder, opvielen. In dit verhaal is daar speciaal de aandacht op gericht. Klik HIER voor dat verhaal.

FEB-´17 - Akten revelaties : De langst zittende burgemeester van Dreumel. Twee en veertig jaren werd hij verondersteld leiding te geven aan het reilen en zeilen van de gemeente Dreumel. Had of heeft u ook voorstellingen in uw hoofd als deze burgemeester per ongeluk in u hoofd opduikt? Ziet u hem dan, gezeten in zijn Benz Automobiel, rond toeren door Dreumel's dreven, wegen en paden? Langs zwetende, hardwerkende en heel weinig verdienende boeren, broodbakkers, planters, arbeiders, landbouwers, steenovenmedewerkers en dienstmeiden. Ja, dat had ik ook. Klik HIER voor het verhaal over deze burgervader.

JAN-'17 - De definitieve laatste stand van zaken m.b.t. het Memoriamonument. Klik HIER.

JAN-'17 - Akten revelaties : Voor het zingen de kerk in. Een eerste verhaal onder het nieuwe net toegevoegde hoofdstuk Akten Revelaties. Ga uw gang, lees het door HIER op te klikken.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - Tussenbalans na het verhalen van 220 geschiedenissen over de overledenen op het protestantse kerkhof aan het Kerkpad te Dreumel. 

Klik HIER voor de balans.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 216 Nog niet openbaar. Klik HIER voor het verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 215(?) Johannes Dingeman (Jodi) van der Giesen. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 215 Willem Jan (Wim) Verhoeff. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 214 Hendrikus (Harry) Goijer. Klik HIER voor zijn verhaal. (Dit verhaal werd al op 10 oktober 2016 online gezet, nadat ik de zoon van Harry Goijer (Henrik) op het kerkhof was tegen gekomen en ik hem wilde laten zien over welke gegevens ik beschikte. Hij sprak en schreef lovende woorden over dit verhaal nadat hij het had gelezen).

 JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 213 Mijnis van Toorn. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 212 Relinde Monica Fabiola Bouwman. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 211 Gertruda (Geertje) Knols. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 210 Elizabeth van Riemsdijk. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 209 Jan Cornelis van der Wal. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 208 Erica Hermina Catharina Schimmel. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 207 Willy Hendrikus Udo. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 206 Cornelia van Zuilichem. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 205 Johan Gerard Kalhorn. (Partner van Jaap Timmermans, overledene no. 204) Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 204 Gereserveerd graf (Dhr. Jaap Timmermans. Partner van Johan Gerard Kalhorn, overledene no. 205). Klik HIER voor zijn verhaal(tje).

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 203 Gereserveerd graf (Mw. J.A. Visser??). Klik HIER voor het verhaal(tje).

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 202 (Tom) Antonie Jan Willem Visser. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 201 Jan Willem van Hoften. Klik HIER voor zijn (nog niet volledige) verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 200 Christina Aletta van Valburg. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 199 (Koen) Dirk Jan Albertus van Bommel. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 198 Bertha Helena den Haak. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 197 Johanna Willemina Numans. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 196 Anna van Valburg. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 195 Gereserveerd graf (J.v.d.Baas??). Klik HIER voor het verhaal(tje).

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 194 Unia van de Weerdt. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 193 Teunis Johannes van Vlaanderen. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 192 Frederika Geertruida Udo. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 191 George Hendrik Goijer. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 190 Wouter van Toorn. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 189 Willem Marinus den Haak. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 188 Jannetje van der Worp. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 187 Theodorus Vink. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 186 Dirk Hendrik Udo. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 185 Cornelia van Ingen. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 184 Geertrui Anna Wilhelmina Peters. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 183 Helena Antonia van der Kolk. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 182 Otto van der Linden. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 181 Leonardus Antoon de Graaf. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 180 Gertrude Louise Regine Fellenberg. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 179 Adriana Willemina Vissers. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 178 Hendrikus Goijer. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 177 Gerdina Christina Schreuders. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 176 Jan van Meurs. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 175 Gerritje Maria Burgemeester. Klik HIER voor haar -eigenaardige- verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 174 Johan Arend Verhoeff. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 173 Reiertje van Valburg. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 172 Johanns Arnoldus Hagen. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 171 Lodewijk Mooring. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 170 Frans Johan Jagtenberg. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 169 Hendrik Jan Verhoeff. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 168 Elizabeth Jannette van Zwamburg. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 167 Johanna van Dijk. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 166 Antoon Udo. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 165 Alexandrina Catharina de Bondt. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 164 Bernard Diederik van Dijk. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 163 Cornelis van Hoften. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 162 Johannes Vink. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 161 Johanna Geertruida Verhoeff. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 160 Bardina Willemina Termeer. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 159 Willem Marinus den Haak. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 158 Christina Smits. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 157 Geerhardus Sebastiaan Beckerman. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 156 Willem Udo. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 155 Trijntje Pellen. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 154 Otto van der Linden. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 153 Jenneke Jannetje van Rooij. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 152 Johanna Theodora Schimmel. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 151 Henricus Egbertus Schoonman. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - Ongelofelijk Prachtig Adembenemend. Klik HIER voor dit korte, maar zich nooit meer herhalende, verhaaltje. Er is tenslotte slechts één keer de eerste keer.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 150 Peter Hoogakker. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 149 Hendrik Cornelis Vink. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 148 Christina Aletta Termeer. Klik HIER voor haar verhaal.

JAN-'17 - PROT.KERKHOF - 147 Evert van Valburg. Klik HIER voor zijn verhaal.

JAN-'17 - 258 Verhalen -geschreven vanaf de start van deze website in april 2016- later ... is het sinds afgelopen nacht 2017 geworden. Ik wens een ieder die deze site bezoekt een voorspoedig en vooral gezond 2017 toe. 5724 Bezoekers werden geregistreerd in 2016 en dat zijn er heel wat. Veel dank voor uw bezoek(en) en ga er vooral mee door. Ook degenen die ergens op reageerden of aanvullingen naar voren hebben gebracht (opvallend weinig moet ik daarbij vermelden), veel dank daarvoor en ook voortzetting daarvan stel ik zeer op prijs. Om kort te gaan, als 2017 ongeveer hetzelfde verloopt als 2016, dan heb ik bijna niets om over te klagen. Hopelijk geldt dat ook voor u!  Ik vind het ook fijn om tevreden te kunnen zijn met wat ik -allemaal al- heb, in plaats van alsmaar halsstarrig, mogelijk tegen beter weten in zelfs,  blijven wensen voor steeds meer & anders. 

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 146 Johanna Cornelia den Biesen. Klik HIER voor haar verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 145 Cornelis de Haas. Klik HIER voor zijn verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - Aantal handelingen t.b.v. het verhaal Johannes Josephus Numans. Al doorlopend doende met het uitvoeren van mijn lang geleden opgevatte plan om alle overledenen, die begraven werden op het protestantse kerkhof aan het Kerkpad te Dreumel, te memoreren op deze website, vroeg ik me vaak af hoeveel handelingen ik eigenlijk verrichtte om één verhaal uiteindelijk compleet te kunnen publiceren. Weliswaar is het verhaal van en over Johannes Josephus Numans niet het 'gemiddelde' verhaal, zo dat al moge bestaan, maar ik was erg verbaasd en steeds verbaasder over de uitkomst van een opsomming van alle handelingen ten gerieve van de publicatie van dit specifieke verhaal. Andere verhalen, al naar gelang ze korter of langer zijn dan het verhaal over Johannes Josephus Numans, vereisen derhalve een naar verhouding aantal handelingen. Klik HIER voor dit -voor mij verbazingwekkende- relaas.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 144 Johannes Josephus Numans. Klik HIER voor zijn verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 143 Peter Hermanus de Kogel. Klik HIER voor zijn verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 142 IJda Johanna Nahuijs. Klik HIER voor haar verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 141 Gerrit Udo. Klik HIER voor zijn verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 140 Johannes Willem van Bruchem. Klik HIER voor zijn verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 139 Nicolaas Paulus Wilhelm Johannes Verhoeff. Klik HIER voor zijn verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 138 Josephus Antonie Numans. Klik HIER voor zijn verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 137 Berdina Udo. Klik HIER voor haar verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 136 Johannes Wilhelmus Jagtenberg. Klik HIER voor zijn verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 135 Antonia van Kleef. Klik HIER voor haar verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 134 Johanna Braakhekke. Klik HIER voor haar verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 133 Hendrik Schimmel. Klik HIER voor zijn verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 132 Sophia Geertruida Goijer. Klik HIER voor haar verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 131 Piet Schimmel. Klik HIER voor zijn verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 130 Jan Pieter Both. Klik HIER voor zijn verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 129 Dirk Udo. Klik HIER voor zijn verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 128 Hendrik Catrinus Schimmel. Klik HIER voor zijn verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 127 Wilhelmina Udo. Klik HIER voor haar verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 126 Arnolda Schimmel. Klik HIER voor haar verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 125 Antonia van Hoften. Klik HIER voor haar verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 124 Doodgeboren kind van (Otto) van der Linden. Klik HIER voor zijn of haar verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 123 Adrianus Vissers. Klik HIER voor zijn verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 122 Johanna Cornelia Numans. Klik HIER voor haar verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 121 Doodgeboren kind Meurs/Schreuders. Klik HIER voor zijn of haar verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 120 Christiaan Albert Johan van Valburg. Klik HIER voor zijn verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 119 Adrianus Steennis. Klik HIER voor zijn verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 118 Leendert Tap (Veldwachter - vermoord). Klik HIER voor zijn 'kerkhof'-verhaal. Voor het complete verhaal, klik HIER.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 117 Dood geboren kind van Christiaan Bandsma en Elisabeth Ruisch. Klik HIER voor zijn (?) of haar (?) verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 116 Frederica Louisa Carolina Godron. Klik HIER voor haar verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 115 Cornelis van Toorn. Klik HIER voor zijn verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 114 Christiaan van Valburg. Klik HIER voor zijn verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 113 Gerdina Anna Antonia van Meurs. Klik HIER voor haar verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 112 Willem van Dijk. Klik HIER voor zijn verhaal.

DEC-’16 - PROT.KERKHOF - 111 Jacoba Groenendaal. Klik HIER voor haar verhaal.

NOV-’16 - PROT.KERKHOF - 110 Anna van Hoften. Klik HIER voor haar verhaal.

NOV-’16 - PROT.KERKHOF - 109 Johannes Schimmel. Klik HIER voor zijn verhaal.

NOV-'16 Dreumel in de boekenDeel 4 & 5. (Periode : (4) 1924-1927 & (5) 1927-1949)). Vrij onverwachts ineens niet meer 'plenty' jaren te gaan. Ineens kwam er een abrupt eind aan vermeldingen over Dreumel in de basis boeken. Best wel jammer, want als het dan plotseling in -een telefoonboek van- 1949 stopt, maar je verwacht eigenlijk dat er nog veel meer zal komen, dan kun je weinig anders meer doen dan hier melden dat dat het geval is. Als u deel 4 wilt lezen, klik HIER. Voor deel 5 HIER

NOV-’16 - PROT.KERKHOF - 108 Johan Arend Goijer (v. Hendrikus Goijer & Geertrui Anna Wilhelmina Peters). Klik HIER voor zijn verhaal.

NOV-’16 - PROT.KERKHOF - 107 Willemina van Gameren. Klik HIER voor haar verhaal.

NOV-'16 Dreumel in de boekenDeel 3. (Periode : 1914-1923). Nog steeds meer dan 'plenty' jaren te gaan. Ik nodig u allerhartelijkst uit om met me mee te reizen en te lezen door de jaren heen. Klik HIER voor het derde deel.

NOV-'16 Dreumel in de boekenDeel 2. (Periode : 1861-1922). Nog steeds meer dan 'plenty' jaren te gaan. Ik nodig u allerhartelijkst uit om met me mee te reizen en te lezen door de jaren heen. Klik HIER voor het tweede deel.

NOV-'16 Dreumel in de boekenDeel 1. (Periode : 1781-1800). Na de berichten over Dreumel in de kranten en die over hetzelfde onderwerp, maar dan vermeld in tijdschriften, is het nu de hoogste tijd geworden om u te laten zien wat er over Dreumel geschreven werd en wordt in boeken. Ook deze categorie staat ter beschikking op Delpher.nl en dus heb ik daar dankbaar gebruik van gemaakt om die berichten, waarvan sommige voorzien zijn van ijzingwekkend mooie platen, weer op een data-rijtje te rangschikken.  Ik heb vooralsnog geen idéé hoeveel delen er nog komen. Dit deel beslaat een periode van het eerste boek waarin ik iets over Dreumel vond ... 1781 ... tot rond 1800. Dus er zijn nog meer dan 'plenty' jaren te gaan. Ik nodig u allerhartelijkst uit om met me mee te reizen en te lezen door de jaren heen. Klik HIER voor het eerste deel.

NOV-’16 - PROT.KERKHOF - 106 Wilhelmina Antonia Numans. Klik HIER voor haar verhaal.

NOV-’16 - PROT.KERKHOF - 105 Aaltje van Duinen. Klik HIER voor haar verhaal.

NOV-’16 - PROT.KERKHOF - 104 Hermanus Pellen. Klik HIER voor zijn verhaal.

NOV-’16 - PROT.KERKHOF - 103 Arnoldus van Meurs. Klik HIER voor zijn verhaal.

 

NOV-’16 - PROT.KERKHOF - 102 Dirkje Schoordijk. Klik HIER voor haar verhaal.

NOV-’16 - PROT.KERKHOF - 101 Aaltje van Valburg. Klik HIER voor haar verhaal.

NOV-’16 - PROT.KERKHOF - 100 Johannes Vink. Klik HIER voor zijn verhaal.

NOV-'16 Dreumel in de tijdschriftenDeel 2Delen Saillant Dreumel 01 t/m 29 handelen over Dreumel in de kranten (en H.F. Fijnje) vanaf 1950 tot en met 1850. Tijd voor iets anders, te weten Dreumel in tijdschriften. Helaas minder gedetailleerd over Dreumel, en een stuk minder 'treffers' in de tijdschriften, maar toch vermeldingen van en over ons Dorp. Voor deel 2, klik HIER.

NOV-'16 Dreumel in de tijdschriften. Deel 1Delen Saillant Dreumel 01 t/m 29 handelen over Dreumel in de kranten (en H.F. Fijnje) vanaf 1950 tot en met 1850. Tijd voor iets anders, te weten Dreumel in tijdschriften. Helaas minder gedetailleerd over Dreumel, maar toch vermeldingen van ons Dorp. Voor deel 1, klik HIER

OKT-’16 - PROT.KERKHOF - 099 Wilhelmina Krouwel. Klik HIER voor haar verhaal.

OKT-’16 - Henri François Fijne (van Salverda). Subtitel 'HET STELSEL VAN WATER-OPVOERING'. Naar aanleiding van een boekwerkje, dat ik vele weken geleden eens per ongeluk tegen kwam, het inmiddels iets uitgebreidere, zo volledig mogelijke, verhaal. Klik HIER voor dat verhaal.

OKT-’16 - Aanvulling bij Saillant Dreumel - Deel 27. Ik kreeg nog twee foto's toegestuurd. Helemaal ónderaan Deel 27. Klik HIER voor dat Deel 27. 

OKT-’16 - Amsterdam onder stroom. Geheel bij toeval ongeluk kwam ik weer een paar prachtige afbeeldingen over dit onderwerp tegen. Klik HIER voor dat (korte) verhaal.

OKT-’16 - PROT.KERKHOF - 098 Hendrik Goijer. Klik HIER voor zijn verhaal.

OKT-’16 - PROT.KERKHOF - 097 Bertus Schimmel. Klik HIER voor zijn verhaal.

OKT-’16 - PROT.KERKHOF - 096 Dirkje van Tussenbroek. Klik HIER voor haar verhaal.

OKT-’16 - PROT.KERKHOF - 095 Johan Arend Goijer (Van Goijer/Groenendaal). Klik HIER voor zijn verhaal.

OKT-’16 - PROT.KERKHOF - 094 Janna Hosanna Verhoeff. Klik HIER voor haar verhaal.

OKT-’16 - PROT.KERKHOF - 093 Geertrui Vermazen. Klik HIER voor haar verhaal.

OKT-’16 - PROT.KERKHOF - 092 Willem Udo. Klik HIER voor zijn verhaal.

OKT-’16 - PROT.KERKHOF - 091 Anna Willemina Hommerson. Klik HIER voor haar verhaal.

OKT-’16 - PROT.KERKHOF - 090 Diderik van Dijk. De overledenen van het Protestantse Kerkhof zijn eindelijk weer aan de beurt. Klik HIER voor zijn verhaal.

OKT-'16 - Saillant Dreumel (in nu geen afleveringen meer) - Deel 28 Periode 1854-1850Het zit er op. Na een maandje of 5, heb ik zojuist -23-10-2016- deel 28 afgesloten en daarmee is er ook een eind gekomen aan de verhalen over Dreumel in de periode 1950 tot en met 1850. Eénhonderd jaar krantenberichten over Dreumel. Het heeft aanzienlijk langer geduurd dan ik ergens in afgelopen mei had gedacht, toen het plan om deze epische reis te gaan ondernemen, post vatte. Mogelijk was die reis helemaal niet eens begonnen, als ik van tevoren ... Maar dat wist ik niet en dus ben ik uiterst tevreden met het behaalde resultaat. Mocht u ten slotte ook nog deel 28 willen lezen, klik HIER

OKT-'16 - Saillant Dreumel (in steeds meer afleveringen) - Deel 27 Periode 1855-1855. Eén jaar in één deel. We naderen 1850 steeds sneller, omdat het aantal berichten -jammer genoeg- afneemt. Maar dat geldt uitdrukkelijk niet voor dit deel. Klik HIER voor deel 27.

OKT-'16 - Saillant Dreumel (in steeds meer afleveringen) - Deel 26 Periode 1859-1856. 4 Hele jaren in één deel. We naderen 1850 steeds sneller, omdat het aantal berichten -jammer genoeg- afneemt. Klik HIER voor deel 26.

OKT-'16 : Het Memoriamonument: Het oordeel is geveld. De kerkrentmeesters van de protestantse gemeente hebben over mijn voorstel vergaderd en hun oordeel uit gesproken over het wel of niet oprichten van een monument, ter nagedachtenis aan alle overledenen, met name de geruimden. Lees HIER over hun overwegingen.

OKT-'16 - Saillant Dreumel (in steeds meer afleveringen) - Deel 25 Periode 1867-1860. 7 Hele jaren in één deel. Steeds dichterbij 1850. Klik HIER voor deel 25.

OKT-'16 : Rijkswaterstaat reactie naar aanleiding van een vraag die ik aan ze voorlegde over Overlaten. Ze zijn hier uitgebreid op in gegaan en ik heb hun reactie en afbeeldingen toegevoegd in deel 22. Het deel, waarin ik zelf al de vraag stelde hoe overlaten eigenlijk functioneren. Klik HIER voor dat deel 22. Onder de eerste afbeelding heb ik een bijvoegsel bijgevoegd. Mijns inziens erg interessant en informatief.

OKT-'16 - Saillant Dreumel (in steeds meer afleveringen) - Deel 24 Periode 1874-1868. 6 Hele jaren in één deel. Steeds dichterbij 1850. Klik HIER voor deel 24.

OKT-'16 - Saillant Dreumel (in steeds meer afleveringen) - Deel 23 Periode 1877-1875Steeds dichterbij 1850. Klik HIER voor deel 23.

OKT’16 - PROT.KERKHOF - 214 Hendrikus (Harry) Goijer. Vandaag (09-10-2016) ontmoette ik een zoon, met zijn vrouw, van Harry Goijer op het kerkhof. Henrik Goijer. Naar aanleiding van ons gesprek en deze uitzonderlijke ontmoeting, heb ik direct de mij bekende gegevens van Harry Goijer op deze website gezet. Klik HIER voor zijn verhaal.

OKT-'16 - Saillant Dreumel (in steeds meer afleveringen) - Deel 22 Periode 1880-1878Alsmaar verder terug in het Nederlandse & Dreumelse verleden ! Klik HIER voor deel 22.

OKT-'16 - Saillant Dreumel (in steeds meer afleveringen) - Deel 21 Periode 1883-1881. Alsmaar verder terug in het Nederlandse & Dreumelse verleden ! Klik HIER voor deel 21.

OKT-'16 - Toevoeging bij het verhaal over Franciscus Antonius Maria van Welie. Toegevoegd werd de Nederlandse vertaling van het Latijnse document, waarbij F.A.M. van Welie de titel 'Doctor in het Canonieke recht' verkreeg. Deze toevoeging is HIER te lezen, deel uitmakend van het hele verhaal.

SEP-'16 - Mechanical Master Pieces. Laat u eens, net als ik, totaal verrassen door de absoluut prachtige afbeeldingen die de industriële revolutie van Engeland in beeld brengen. Gràndioos, is het juiste woord. Klik HIER voor deze pracht-platen.

SEP-’16 - PROT.KERKHOF - 089 Aaltje Elisabeth Ruis. Klik HIER voor haar verhaal.

SEP-’16 - PROT.KERKHOF - 088 Geertje van Ross(e)(u)m. Klik HIER voor haar verhaal.

SEP-’16 - PROT.KERKHOF - 087 Antonia Pieternella Huiberta Numans. Klik HIER voor haar verhaal.

SEP-’16 - PROT.KERKHOF - 086 Maria Verkerk, zus van 084-Paulus Verkerk. Klik HIER voor haar verhaal.

SEP-’16 - PROT.KERKHOF - 085 Paulus Verkerk, broer van 085-Maria Verkerk. Klik HIER voor zijn verhaal.

SEP-’16 - PROT.KERKHOF - + 084 Jacoba Cornelia Goijer. Klik HIER voor haar verhaal.

Ik ben deze serie verhalen ooit begonnen met twee personen die op het protestantse kerkhof werden begraven, maar vóór 1870. De titel van hun individuele verhalen begon deswege met een min-teken (-). Dat door een plus-teken (+) werd vervangen, zodra de begraven personen op de registratie voor kwamen vanàf 1870. Ik schat in dat het ruim tijd is geworden om zowel het min-, als plus-teken te laten verdwijnen en alleen nog het grafmonumentnummer te vermelden. Dat ga ik dan ook vanaf dit verhaal zo uitvoeren. U zult er nog wel een (-)-teken zien, maar dat is louter een koppel-teken, géén (-)-teken!

SEP-'16 - Saillant Dreumel (in steeds meer afleveringen) - Deel 20 Periode 1886-1884Steeds verder terug in het Nederlandse & Dreumelse verleden ! Klik HIER voor deel 20.

SEP-'16 - Saillant Dreumel (in steeds meer afleveringen) - Deel 19 Periode 1889-1887Steeds verder terug in het Nederlandse & Dreumelse verleden ! Klik HIER voor deel 19.

SEP-'16 - 128 jaar van Lubeek Geestelijken.

Ik heb de verhalen van de 7 van Lubeek geestelijken vandaag, 18-09-2016, afgerond met de samenstelling van een soort kalender, waarop aangegeven wanneer al deze 7 geestelijken werden geboren, intraden in hun congregatie, geprofest en priester werden en weer overleden. Klik HIER voor dit afsluitende verhaal. 

SEP-'16 - Josephina Maria Antonia van Lubeek (Fien), Zuster Maria Heleni.

De vijfde en laatste dochter van Leonardus Cornelis van Lubeek & Helena Catharina Johanna Aleida Weijn, die als vijfde/laatste van dit gezin haar Rooms Katholieke roeping na kwam. Vier van haar zussen waren haar al voor gegaan. Klik HIER voor haar verhaal.

SEP-'16 - Antoinetta Maria Barbara van Lubeek (Annet), Zuster Maria Leonardi.

De vierde dochter van Leonardus Cornelis van Lubeek & Helena Catharina Johanna Aleida Weijn, die als vierde haar Rooms Katholieke roeping na kwam. Alleen bij een andere congregatie dan de drie zussen die haar al waren voor gegaan! En veel jonger ingetreden. En veel jonger overleden. Eén zus zou haar nog volgen. Klik HIER voor haar verhaal.

SEP-'16 - Saillant Dreumel (in steeds meer afleveringen) - Deel 18 Periode 1892-1890Steeds verder terug in het Dreumelse verleden ! Klik HIER voor deel 18.

SEP-'16 - Catharina Hermina Antonia van Lubeek (Cato), Zuster Maria Lenarda.

De derde dochter van Leonardus Cornelis van Lubeek & Helena Catharina Johanna Aleida Weijn, die als derde haar Rooms Katholieke roeping na kwam. Twee van haar zussen waren haar al voor gegaan en twee van haar zussen zouden haar nog volgen. Klik HIER voor haar verhaal.

SEP-'16 - Saillant Dreumel (in alsmaar meer afleveringen) - Deel 17 Periode 1895-1893. Steeds verder achteruit de vórige eeuw in ! Klik HIER voor deel 17.

SEP-'16 - Maria Anna Antonia van Lubeek (Marie), Zuster Maria Antonetta.

De tweede dochter van Leonardus Cornelis van Lubeek & Helena Catharina Johanna Aleida Weijn, die als tweede haar Rooms Katholieke roeping na kwam. Eén van haar zussen was haar al voor gegaan en drie van haar zussen zouden haar nog volgen. Klik HIER voor haar verhaal.

SEP-'16 - Saillant Dreumel (in alsmaar meer afleveringen) - Deel 16 Periode 1898-1896. Verder de vórige eeuw in ! Klik HIER voor deel 16.

SEP-'16 - Wilhelmina Helena Maria van Lubeek (Willemien), Zuster Ansfrida.

De eerste dochter van Leonardus Cornelis van Lubeek & Helena Catharina Johanna Aleida Weijn, die als eerste haar Rooms Katholieke roeping na kwam. Vier van haar zussen zouden haar nog volgen. Klik HIER voor haar verhaal.

SEP-'16 - Saillant Dreumel (in alsmaar meer afleveringen) - Deel 15 Periode 1901-1899. De vórige eeuw ! Klik HIER voor deel 15.

SEP-'16 - Saillant Dreumel Deel 3: Extraatje: Geheel onderaan dit deel heb ik zojuist een extra bericht toegevoegd. De gemeenteraad van Dreumel wil verver (schilder) Leonardus Cornelis van Lubeek voor de duur van 2 jaar uitsluiten van deelneming aan gemeentelijke werken, als gevolg van -volgens de raad- een te hoge rekening. Lees daar meer over in dat extra artikeltje en hoe het afliep. Klik HIER voor dit deel 3.

SEP-'16 - Antonius Johannes van Lubeek, Pater Ansfridus.

De tweede uit het eerste gezin van Lubeek, die zijn broer Pater Albericus volgde, het Rooms Katholieke leven in. Klik HIER voor zijn verhaal.

AUG-'16 - Saillant Dreumel (in alsmaar meer afleveringen) - Deel 14 Periode 1904-1902Klik HIER voor deel 14.

AUG-'16 - Kiekjes kijken- 1926 Special  - Herstelling Maasdijk Dreumel-Alphen.

Een prachtige groepsfoto, die onverwacht opduikt en waar de eerdere verhalen over de watersnood in 1926 fantastisch mee aangevuld worden. Lees HIER deze special.

AUG-'16 - Johannes Ger(h)ardus van Lubeek, Pater Albericus.

De eerste van Lubeek uit het eerste gezin van Lubeek, die geestelijke werd. Lees zijn verhaal HIER.

AUG-'16 - Van Lubeek, 2 gezinnen, 3 huwelijken, 26 kinderen, 2 paters, 5 zusters.

Aangezien ik, al talloze digitale kranten door bladerend, telkens berichten tegen kwam van in Dreumel geboren geestelijken, schreef ik al eerder de verhalen over de van Welie geestelijken. Inmiddels veel gegevens verzameld en mogen lenen van Leo en Gerry van Lubeek, over nog een paar gezinnen in Dreumel, die hun 7 kinderen paters en zusters (nonnen) zagen worden en blijven. Klik op het hoofdstuk en de onderliggende verhalen zullen te zien zijn, zodra ik ze daar 1-voor-1 op zal publiceren. Nu, 29-08-2016, is alleen het hoofdstuk beschikbaar. Ook interessant, klik HIER 

AUG-'16 - Saillant Dreumel (in steeds meer afleveringen) - Deel 13 Periode 1907-1905Klik HIER voor deel 13.

AUG-'16 - Saillant Dreumel (in steeds meer afleveringen) - Deel 12 Periode 1910-1908Klik HIER voor deel 12.

AUG-'16 - Saillant Dreumel (in meerdere afleveringen) - Deel 11 Periode 1913-1911Klik HIER voor deel 11.

1895 - 1977 Bernardus Franciscus Ernestinus van Welie. 

Het vierde van de vier van Welie verhalen. Met een omlijste 'stamboomtwijgen' versie. Klik HIER voor dit laatste van Welie relaas.

1892 - 1948 Johannes Henricus Bernardus van Welie.

Het derde verhaal van de vier. Klik HIER voor dit verhaal.

1886 - 1968 Franciscus Antonius Maria van Welie.

Het tweede verhaal. Heel wat meer informatie en documenten dan bij Johannes Hendrikus van Welie het geval was. Klik HIER voor dit omvangrijke verhaal.

1845 - 1910 Johannes Hendrikus van Welie.

De teerling is geworpen ... het eerste verhaal over een van Welie, die verkoos geestelijke te worden. Klik HIER voor dat verhaal.

AUG-'16 Familie(s) van Welie.

Naar aanleiding van de vele berichten die ik over de van Welies tegen ben gekomen in alle kranten die ik napluis op vermeldingen van Dreumel, heb ik een vier-tal personen, die alle van Welie als achternaam dragen, geprobeerd in individuele verhalen te verwerken. Met de zeer bereidwillige medewerking van Gerard van Welie, heb ik veelal door hem ter beschikking gestelde informatie en foto's samen gebracht in die verhalen. Klik HIER om dat te kunnen lezen of kies voor dat hoofdstuk in het linker hoofdmenu. 

JUL-'16 - Saillant Dreumel (in meerdere afleveringen) - Deel 10 Periode 1916-1914Klik HIER voor deel 10.

31-07-2016: De laatste ontwikkelingen -of het gebrek daarvan- betreffende het voorstel om een memoriamonument op te richten op het protestantse kerkhof aan het Kerkpad te Dreumel.  Klik hier voor deze aanvulling.

JUL-’16 - PROT.KERKHOF - + 083 Arnolda Vink. Klik HIER voor haar verhaal.

JUL-’16 - PROT.KERKHOF - + 082 Rijk van Offeren. Klik HIER voor zijn verhaal.

JUL-’16 - PROT.KERKHOF - + 081 Johanna van Zuilichem. Klik HIER voor haar verhaal.

JUL-’16 - PROT.KERKHOF - + 080 Gerrit Jan van Rossem. Klik HIER voor zijn verhaal.

JUL-’16 - PROT.KERKHOF - + 079 Pieter van Dijke. Klik HIER voor zijn verhaal.

JUL-’16 - PROT.KERKHOF - + 078 Anna Pietronella de Waal. Klik HIER voor haar verhaal.

JUL-’16 - PROT.KERKHOF - + 077 Cornelia van Hoften. Klik HIER voor haar verhaal.

JUL-’16 - PROT.KERKHOF - + 076 Antonie Numans. Klik HIER voor zijn verhaal.

JUL-’16 - PROT.KERKHOF - + 075 Hendrikus Hoogakker. Klik HIER voor zijn verhaal.

JUL-’16 - PROT.KERKHOF - + 074 Leendert Huibert van Veenendaal. Klik HIER voor zijn verhaal.

JUL-’16 - PROT.KERKHOF - + 073 Levenloos geboren zoon van Stinus Andries Bou(w)man. Klik HIER voor zijn verhaal.

JUL-'16 - Saillant Dreumel (in meerdere afleveringen) - Deel 9 Periode 1919-1917.

Krantenknipsels wederom, heel veel zelfs ! Maar deze keer eens niet over notabelen, prominenten en besluitmakers, in welke tak van de samenleving dan ook. De focus ligt voornamelijk op het andere nieuws, dat overigens nog steeds het nieuws over die 'upper-ten' ruim kan overstijgen, en vaak overstijgt wat ramp-gehalte betreft. Dreumel meer van onder naar boven in plaats van teveel alleen boven en slechts af en toe boven naar beneden. Klik HIER voor dit deel 9.

JUL-'16 - Saillant Dreumel (in meerdere afleveringen) - Deel 8 Periode 1922-1920.

Krantenknipsels wederom, heel veel zelfs ! Maar deze keer eens niet over notabelen, prominenten en besluitmakers, in welke tak van de samenleving dan ook. De focus ligt voornamelijk op het andere nieuws, dat overigens nog steeds het nieuws over die 'upper-ten' ruim kan overstijgen, en vaak overstijgt wat ramp-gehalte betreft. Dreumel meer van onder naar boven in plaats van teveel alleen boven en slechts af en toe boven naar beneden. Klik HIER voor dit deel 8.

JUL-'16 - Saillant Dreumel (in meerdere afleveringen) - Deel 7 Periode 1925-1923.

Krantenknipsels wederom, heel veel zelfs ! Maar deze keer eens niet over notabelen, prominenten en besluitmakers, in welke tak van de samenleving dan ook. De focus ligt voornamelijk op het andere nieuws, dat overigens nog steeds het nieuws over die 'upper-ten' ruim kan overstijgen, en vaak overstijgt wat ramp-gehalte betreft. Dreumel meer van onder naar boven in plaats van teveel alleen boven en slechts af en toe boven naar beneden. Klik HIER voor dit deel 7.

JUL-'16 - Saillant Dreumel (in meerdere afleveringen) - Deel 6B Tweede Periode 1926. De Watersnood.

Krantenknipsels wederom, heel veel zelfs ! Maar deze keer eens niet over notabelen, prominenten en besluitmakers, in welke tak van de samenleving dan ook. De focus ligt voornamelijk op het andere nieuws, dat overigens nog steeds het nieuws over die 'upper-ten' ruim kan overstijgen, en vaak overstijgt wat ramp-gehalte betreft. Dreumel meer van onder naar boven in plaats van teveel alleen boven en slechts af en toe boven naar beneden. Klik HIER voor dit deel 6B.

JUL'16 - Tabé ... de Mareschaussee. Een verhaal ontsproten aan het per ongeluk vinden van een hele mooie foto op Internet. Waar deze militairen op staan, gezamenlijk met -zo bleek al onderzoekend- een aantal Dreumelnaren. Het had een mooi Old Cows verhaal kunnen zijn, maar in dit geval verwijs ik u erg graag naar een zeker zo mooi verhaal bij Kiekjes Kijken. Klik HIER voor dat verhaal.

JUL-’16 - PROT.KERKHOF - + 072 Johanna Goijer. Klik HIER voor haar verhaal.

JUL-'16 - Saillant Dreumel (in meerdere afleveringen) - Deel 6A Eerste Periode 1926. De Watersnood.

Krantenknipsels wederom, heel veel zelfs ! Maar deze keer eens niet over notabelen, prominenten en besluitmakers, in welke tak van de samenleving dan ook. De focus ligt voornamelijk op het andere nieuws, dat overigens nog steeds het nieuws over die 'upper-ten' ruim kan overstijgen, en vaak overstijgt wat ramp-gehalte betreft. Dreumel meer van onder naar boven in plaats van teveel alleen boven en slechts af en toe boven naar beneden. Klik HIER voor dit deel 6A.

JUN-'16 - Saillant Dreumel (in meerdere afleveringen) - Deel 5 Periode 1928-1927.

Krantenknipsels wederom, heel veel zelfs ! Maar deze keer eens niet over notabelen, prominenten en besluitmakers, in welke tak van de samenleving dan ook. De focus ligt voornamelijk op het andere nieuws, dat overigens nog steeds het nieuws over die 'upper-ten' ruim kan overstijgen, en vaak overstijgt wat ramp-gehalte betreft. Dreumel meer van onder naar boven in plaats van teveel alleen boven en slechts af en toe boven naar beneden. Klik HIER voor dit deel 5.

JUN-’16 - PROT.KERKHOF - + 071 Levenloos geboren vrouwelijk kind van Peter Hoogakker. Klik HIER voor haar -korte- verhaal.

JUN-’16 – PROT.KERKHOF - + 070 Willem Vink (van Johannes Vink & Aaltje van Duinen). Klik HIER voor zijn verhaal.

JUN-’16 – PROT.KERKHOF - + 069 Annigje (Anna)Slob. Klik HIER voor haar verhaal.

JUN-’16 – PROT.KERKHOF - + 068 Jannigje Slob. Klik HIER voor haar verhaal.

JUN-’16 – PROT.KERKHOF - + 067 Jilles van Dijk. Klik HIER voor zijn verhaal.

JUN-’16 – PROT.KERKHOF - + 066 Sophia Geertruida Verhoeff. Klik HIER voor haar verhaal.

JUN-'16 - Saillant Dreumel (in meerdere afleveringen) - Deel 4 Periode 1932-1929.

Krantenknipsels wederom, heel veel zelfs ! Maar deze keer eens niet over notabelen, prominenten en besluitmakers, in welke tak van de samenleving dan ook. De focus ligt voornamelijk op het andere nieuws, dat overigens nog steeds het nieuws over die 'upper-ten' ruim kan overstijgen, en vaak overstijgt wat ramp-gehalte betreft. Dreumel meer van onder naar boven in plaats van teveel alleen boven en slechts af en toe boven naar beneden. Klik HIER voor dit deel 4.

JUN '16 KIEKJES KIJKEN. Een Hoofdstuk toe gevoegd. Zie hierboven voor de uitleg of klik HIER voor de verhalen en afbeeldingen. 

JUN '16 : Nieuwe foto's toe gevoegd bij het verhaal van de Rode Beuk. Klik HIER voor dat verhaal, vervolgens helemaal onderaan.

JUN-'16 - Saillant Dreumel (in meerdere afleveringen) - Deel 3 Periode 1935-1933.

Krantenknipsels wederom, heel veel zelfs ! Maar deze keer eens niet over notabelen, prominenten en besluitmakers, in welke tak van de samenleving dan ook. De focus ligt voornamelijk op het andere nieuws, dat overigens nog steeds het nieuws over die 'upper-ten' ruim kan overstijgen, en vaak overstijgt wat ramp-gehalte betreft. Dreumel meer van onder naar boven in plaats van teveel alleen boven en slechts af en toe boven naar beneden. Klik HIER voor dit deel 3.

JUN-'16 - Saillant Dreumel (in meerdere afleveringen) - Deel 2 Periode 1939-1936.

Krantenknipsels wederom, heel veel zelfs ! Maar deze keer eens niet over notabelen, prominenten en besluitmakers, in welke tak van de samenleving dan ook. De focus ligt voornamelijk op het andere nieuws, dat overigens nog steeds het nieuws over die 'upper-ten' ruim kan overstijgen, en vaak overstijgt wat ramp-gehalte betreft. Dreumel meer van onder naar boven in plaats van teveel alleen boven en slechts af en toe boven naar beneden. Klik HIER voor dit deel 2.

JUN-’16 – PROT.KERKHOF - + 065 Johannes Marinus (van Zon) van der Meijden. Klik HIER voor zijn verhaal.

JUN-’16 – PROT.KERKHOF - + 064 Johannes Marinus van Zon. Klik HIER voor zijn verhaal.

JUN-’16 – PROT.KERKHOF - + 063 Johan Udo. Klik HIER voor zijn verhaal. 

JUN-’16 – PROT.KERKHOF - + 062 Egbert Wolthuis. Klik HIER voor zijn verhaal.

JUN-’16 – PROT.KERKHOF - + 061 Een levenloos geboren zoon van Jacob de Gooijert. Klik HIER voor zijn verhaal.

JUN-’16 – PROT.KERKHOF - + 060 Maaike van Hoften. Klik HIER voor haar verhaal.

JUN-’16 – PROT.KERKHOF - + 059 Christiaan van Snippenberg. Klik HIER voor zijn verhaal.

JUN-’16 – PROT.KERKHOF - + 058 Fier Udo. Klik HIER voor zijn verhaal.

JUN-'16 - Saillant Dreumel (in meerdere afleveringen) - Deel 1 Periode 1950-1940.

Krantenknipsels wederom, heel veel zelfs ! Maar deze keer eens niet over notabelen, prominenten en besluitmakers, in welke tak van de samenleving dan ook. De focus ligt voornamelijk op het andere nieuws, dat overigens nog steeds het nieuws over die 'upper-ten' ruim kan overstijgen, en vaak overstijgt wat ramp-gehalte betreft. Dreumel meer van onder naar boven in plaats van teveel alleen boven en slechts af en toe boven naar beneden. Klik HIER voor dit deel 1.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 057 Pietje de Gooijert. Klik HIER voor zijn verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 056 Cornelis van Hoften. Klik HIER voor zijn verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 055 Cornelis Bouman. Klik HIER voor zijn verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 054 Cornelia Johanna van Maanen. Klik HIER voor haar verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 053 Hendrik Schrijvers. Klik HIER voor zijn verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 052 Johanna Theodora Magdalena van Dijk. Klik HIER voor haar verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 051 Een levenloos geboren kind van van Eijseren. Klik HIER voor zijn verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 050 Gerrit Udo. Klik HIER voor zijn verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 049 Artje van Hoften. Klik HIER voor haar verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 048 Hendrika van Buuren. Klik HIER voor haar verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 047 Peter de Buur. Klik HIER voor zijn verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 046 Hendrik Peters. Klik HIER voor zijn verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 045 Jenneke van de Pol. Klik HIER voor haar verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 044 Catharina Clementina van Zon. Klik HIER voor haar verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 043 Johan Fridrik Wrede Slepper. Klik HIER voor zijn verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 042 Hendrikus Groenendaal. Klik HIER voor zijn verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 041 Arend Goijer. Klik HIER voor zijn verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 040 Dood geboren zoon van Jacob Hofman. Klik HIER voor zijn verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 039 Johan Arend Goijer. Klik HIER voor zijn verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 038 Een levenloos geboren dochter (1886) Vissers. Klik HIER voor haar verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 037 Johanna Margaretha Kosters. Klik HIER voor haar verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 036 Amalia van Dijk. Klik HIER voor haar verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 035 Maria Johanna van Kooij. Klik HIER voor haar verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 034 Martijntje Kosters. Klik HIER voor haar verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 033 Een (2e) levenloos geboren zoon Vissers (1885). Klik HIER voor zijn verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 032 Maria Johanna Goijer. Klik HIER voor haar verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 031 Willem Adrianus Vissers. Klik HIER voor zijn verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 030 Johannes Grisel. Klik HIER voor zijn verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 029 Willem Vink (van Gerrit Vink & Johanna Theodora Magdalena van Dijk). Klik HIER voor zijn verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 028 Een (1e)levenloos geboren zoon Vissers (1883). Klik HIER voor zijn verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 027 Gijsbertus Gerhardus van Zon. Klik HIER voor zijn verhaal.

MEI-’16 – PROT.KERKHOF - + 026 Bertus Schimmel. Klik HIER voor zijn verhaal.